Справа «Дубневича»: суд змінив обов'язок підозрюваному

Читать на русском
Апеляційний суд столиці частково задовольнив прохання адвоката підозрюваного у справі заволодіння коштами УЗ.
Київський апеляційний судфото: «Слово і Діло»

Суд переглянув перелік осіб, з якими заборонили спілкуватися екс-директору фірми «Арго» Антону Шевченку, котрого підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 мільйонами гривень, так званої справи «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 2 квітня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Шевченку обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з покладанням низки обов'язків, зокрема, заборони спілкування з особами, перелік яких визначить детектив або прокурор. У зв'язку з цим його адвокат подав скаргу, в якій просив скасувати рішення суду про продовження йому нічного домашнього арешту з покладанням низки обов'язків.

В обґрунтування вимог його адвокат наголошував на відсутності у даному кримінальному провадженні обґрунтованої підозри Шевченку. Він також вказував, що вина його клієнта недоведена, а докази вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 205 ККУ відсутні, бо немає цивільного позову та потерпілого.

Вивчивши скаргу, судді частково її задовольнили, прибравши заборону спілкування з особами, перелік яких визначить детектив або прокурор.

Нагадаємо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особам: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: