Президент розповів, хто вирішить питання виведення російських військ з України

Читать на русском
Порошенко стверджує, що у травні або червні 2019 року має відбутись саміт нормандського формату, який вирішить питання виведення російських військ з України.
Ілюстративне фото.

Чинний глава держави та кандидат у президенти Петро Порошенко стверджує, що у травні або червні 2019 року має відбутись саміт нормандського формату, який вирішить питання виведення російських військ з України.

Про це він сказав у вівторок в ефірі телеканалу «112 Україна».

Яку техніку завезли російські військові до окупованого КримуПісля анексії Кримського півострова загарбники не гаяли час. Майже три роки окупації обернулися для півострова перетворенням на військову базу РФ, своєрідний «непотоплюваний авіаносець».

«Уже в травні місяці або на початку червня будуть підписані документи нормандського формату, де буде передбачено виведення російських військ з української території, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань і прийняття рішення щодо введення блакитних шоломів ООН», – сказав президент.

Він додав, що раніше таку угоду не уклали, бо «Путін дуже чекав, що в Україні буде обрано іншого президента».

Крім того, за словами Порошенка, 18 червня буде оголошене великоднє припинення вогню.

У першому турі Зеленського підтримали 30,24% виборців, а Порошенка - 15,95%.

Другий тур президентських виборів, в якому візьмуть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський, відбудеться 21 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: