Зведення штабу ООС 13 квітня: 14 обстрілів, є загиблий та поранені

Читать на русском
На Донбасі за минулу добу, 12 квітня, в результаті посилених обстрілів із боку бойовиків загинув один військовий операції Об'єднаних сил і ще двоє отримали поранення.

На Донбасі за минулу добу, 12 квітня, в результаті посилених обстрілів із боку бойовиків загинув один військовий операції Об'єднаних сил і ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 12 квітняСитуація на сході країни на 12 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що збройні формування Російської Федерації 14 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, застосувавши при цьому сім разів заборонене мінськими домовленостями озброєння. На обстріли було витрачено 64 мінометні міни калібру 120 і 82 мм. Також противник обстрілював українських захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Зокрема, в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли позиції наших військ 11 разів біля населених пунктів Авдіївка, Опитне, Гнутове, Новоселівка Друга, Верхньоторецьке, Чермалик, Лебединський і Харчовик.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти тричі обстріляли українські позиції біля н.п. Новозванівка, Троїцьке, Зайцеве.

«Під час обстрілів один український захисник загинув, двоє військовослужбовців отримали поранення», - відзначили в штабі ООС.

Також в прес-центрі заявили, що українські військові відповідали на обстріли противника. Розвідка дізналася, що в результаті цього двох окупантів було знищено, троє - поранені.

«Також підрозділи Об'єднаних сил знищили бойову машину піхоти БМП-1 противника. З початку поточної доби обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил не зафіксовано», - додали в прес-центрі.

Раніше президент України Петро Порошенко і Ангела Меркель виступили за введення на Донбасі «пасхального перемир'я».

Також нагадаємо, на Донбасі через обстріл комунальників був зірваний ремонт водоводу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: