ЗСУ отримали нову партію американських Hummer

Читать на русском
Полторак зазначив, що загалом протягом останнього часу Сполучені Штати Америки надали Україні допомогу на понад 400 млн доларів.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що в Україну прибула нова партія американських бойових машин Hummer.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

За словами Полторака, в Україну прибули 35 бойових машин Hummer, які наразі розвантажуються в Одесі. Так, 20 броньованих машин відправлять бойовим підрозділам, ще 15 - машини медичного забезпечення.

«Вся допомога відразу спрямовується безпосередньо до бойових підрозділів, які перебувають на лінії бойового зіткнення», - додав міністр оборони.

Крім того, Полторак зазначив, що загалом протягом останнього часу Сполучені Штати Америки надали Україні допомогу на понад 400 млн доларів.

«Це протитанкові засоби «Javelin», сучасні засоби радіозв’язку, засоби артилерійської розвідки, радіоелектронної боротьби, антиснайперські комплекси, безпілотні літальні апарати», - зазначив він.

Раніше прес-секретар Міністерства оборони США Ерік Пахон заявив, що з початку війни на Донбасі у 2014 році США виділили на зміцнення обороноздатності України більше 1,3 млрд доларів.

Нагадаємо, США мають намір у 2020 році виділити Україні 250 млн доларів військової допомоги.

Як повідомлялося, в Збройних силах України незабаром з'явиться нова нагорода у вигляді медалі «За жертву крові в боях за свободу України».

Нагадаємо, на Донбасі за минулу добу, 12 квітня, в результаті посилених обстрілів з боку бойовиків загинув один військовий операції Об'єднаних сил і ще двоє отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: