У ЗСУ з'явиться нова нагорода

Читать на русском
Відзначається, що нагородження затверджує особисто міністр оборони або посадова особа, призначена міністром.

У Збройних силах України незабаром з'явиться нова нагорода у вигляді медалі «За жертву крові в боях за свободу України».

Про це повідомило Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України, пише «Слово і Діло».

«Нарешті подолано багато бюрократичних перешкод і починає рух нова система відомчих нагород Міністерства оборони України! Першою нагородою, яка починає свій шлях до утвердження міністром оборони і перерізає стрічку старту реформування системи нагород, буде медаль «За поранення»!», - йдеться в повідомленні.

Також у ЗСУ відзначили, що «кількість поранень і їх ступені тяжкості буде визначатися гілочками, які кріпляться на стрічці медалі і планці. Легкі поранення позначають білою або срібною гілкою. Важкі - золотою або жовтою. Зокрема, визначено, що медальна стрічка може містити максимум три гілочки різного кольору, а на планці для повсякденної форми одягу - тільки одну за важке поранення».

Відзначається, що нагородження затверджує особисто міністр оборони або посадова особа, призначена міністром. Це може бути і начальник військового комісаріату для вручення на місці.

Нагадаємо, 21 лютого Глава держави підписав указ, яким нагородив 67 військовослужбовців, які отримали поранення, і 21 військовослужбовця посмертно.

Раніше Порошенко вручив державні нагороди пораненим бійцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: