У Судані відбувся військовий переворот – ЗМІ

Читать на русском
У Судані відбулася зустріч командування армії країни, на якій військові вирішили усунути президента Омара аль-Башира та його оточення.
Ілюстративне фото.Фото «Военное обозрение».

У Хартумі (Судан)відбулася зустріч командування армії країни, на якій військові вирішили усунути президента Омара аль-Башира та його оточення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили джерела телеканалів Al-Hadath, Al-Mayadeen.

Хто з чинних президентів найдовше перебуває на посадіПрезидент Екваторіальної Гвінеї Теодоро Мбасого перебуває на своїй посаді 36 років і 5 місяців.

Група військовослужбовців увійшла в будівлю держтелерадіокомпанії у другому за величиною місті Судану Омдурмане. За даними Al-Hadath, командування готується зробити важливе оголошення в ефірі, його обіцяють поширити найближчим часом.

Зокрема зазначається, що зараз закритий столичний аеропорт, заарештований екс-міністр оборони країни, чинний губернатор провінції Хартум Абдель Рахім Мохаммед Хуссейн. Є відомості про арешт охорони президента і колишнього віце-президента країни Алі Осман Таха.

Нагадаємо, вчора у столиці Судану Хартумі під час протестів загинули 11 осіб, у тому числі шість співробітників «урядових сил». Для розгону демонстрантів на антиурядових протестах поліція використовувала сльозогінний газ.

Раніше президент Судану Омар аль-Башир розпустив уряд і ввів у країні режим надзвичайного стану строком на один рік.

Також МЗС України попередило українців щодо поїздок в цю країну.

«Слово і Діло» писало, хто з чинних президентів найдовше перебуває на посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: