Україна надала притулок російському націоналісту

Читать на русском
Іван Білецький був заочно заарештований в Росії, а ООН його визнала політично переслідуваним.

Опозиційний російський політик, один з організаторів Російських маршів, а також руху Артпідготовка Іван Білецький отримав політичний притулок в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це він сам сказав у відеоролику, знятому біля будівлі Державної міграційної служби України та опублікованому в четвер, 11 квітня.

«Офіційно заявляю, що отримав статус біженця на території України», - сказав він.

При цьому він додав, що процедура отримання статусу тривала близько 11 місяців.

«Я впевнений, що вони (СБУ та Міграційна служба, - ред.) оцінили мій інформаційно-медійний внесок у зміцнення цілісності України», - додав Білецький.

Крім того, що Білецький, поряд з В'ячеславом Мальцевим, є одним з організаторів руху Артпідготовка, визнаного на території РФ екстремістським, який характеризують як «ліво-правий». Його також називають одним із лідерів незареєстрованої політичної Партії націоналістів. Білецький також відомий своїми виступами з критикою президента РФ Володимира Путіна.

У липні 2017 року, після початку масових арештів членів Артпідготовки Білецький втік до України.

У РФ Білецький заочно заарештований і оголошений у міжнародний розшук. Однак комісія УВКБ ООН визнала його політично переслідуваним і взяла під свій міжнародний захист.

Сьогодні також повідомлялося, що двоє поліцейських з РФ попросили притулок в Україні. Вони стверджують, що стосовно них на території РФ сфабрикована і розслідується замовна кримінальна справа.

Раніше під Харковом росіянин незаконно перетнув кордон і попросив статус біженця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: