Російський військовий із ФСБ попросив в Україні політичного притулку

Читать на русском
На українсько-російському кордоні в Харківській області в пункті пропуску Гоптівка військовослужбовець РФ 1997 року народження попросив політичного притулку.

На українсько-російському кордоні в Харківській області в пункті пропуску «Гоптівка» військовослужбовець РФ 1997 року народження попросив політичного притулку.

Як інформує «Слово і Діло», під час первинного опитування й вивчення документів було встановлено, що він є курсантом третього курсу Голіцинського прикордонного інституту ФСБ РФ, повідомили в ДПСУ.

В Україні перевірять усіх, хто отримав громадянство за роки незалежностіДержавна міграційна служба (ДМС) почала перевірку всіх людей, які отримали українське громадянство за роки незалежності України.

«Під час подальшого спілкування виявилося, що громадянин Удовиченко Сергій є етнічним українцем, добре знає українську мову й за своїми політичними поглядами засуджує чинну владу в Росії. За його словами, він неодноразово брав участь у мітингах опозиції, а після виборів президента РФ остаточно вирішив поїхати в Україну», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зараз вирішується питання про надання йому статусу біженця.

Нагадаємо, троє громадян Російської Федерації (27, 38 і 45 років), 2 грудня попросили про статус біженців через переслідування в РФ.

Раніше стало відомо, що ватажок бойовиків Ігор Плотницький знайшов притулок у РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: