Двоє поліцейських РФ попросили притулку в Україні – ДПСУ

Читать на русском
Росіяни стверджують, що стосовно них на території РФ сфабрикована і розслідується замовна кримінальна справа.

У пункті пропуску Гоптівка в Харківській області до українських прикордонників звернулися двоє громадян РФ з проханням про надання політичного притулку.

Про це повідомляє Держприкордонслужба у четвер, 11 квітня, пише «Слово і Діло».

Прикордонники розповіли, скільки іноземців не пустили в Україну в день виборівПрацівники Державної прикордонної служби у день виборів, 31 березня, не пустили в Україну 80 іноземних громадян.

Зазначається, що ці громадяни є чинними співробітниками органів внутрішніх справ РФ, яких «переслідують в Росії за принципову позицію щодо протидії злочинності».

«Причиною, що спонукала їх просити політичний притулок в Україні, стало приховування від переслідування у зв'язку з їхньою службовою діяльністю... Росіяни пояснюють, що особи, які потрапили в поле їхнього зору як співробітників поліції РФ, є стійким злочинним угрупованням, що займається розповсюдженням наркотичних речовин, з чіткою і розгалуженою системою зв'язків серед чиновників різного рівня у владних структурах РФ», - йдеться в повідомленні.

За словами чоловіків, вони стали жертвами переслідування впливових осіб через те, що намагалися протидіяти поширенню наркотиків в аптеках на ділянці своєї відповідальності. Вони також стверджують, що стосовно них на території РФ внутрішньою безпекою МВС РФ сфабрикована і розслідується Слідчим Комітетом замовна кримінальна справа.

«Не сподіваючись на справедливе розслідування в зв'язку із замовленням «згори» вони прийняли рішення втекти з РФ в Україну. Росіяни також зазначили, що друзі повідомили їм, що існує реальна загроза їхній волі, здоров'ю і навіть життю. Проводяться відповідні перевірочні заходи щодо об'єктивності наданої інформації», - додали в Держприкордонслужбі.

Зазначимо, що офіційних коментарів від російської сторони щодо цієї події поки немає.

Раніше військовослужбовець ФСБ Росії Сергій Удовиченко попросив політичного притулку в Україні. Чоловік розповів, що є етнічним українцем, добре володіє українською мовою і не згоден з політикою нинішньої російської влади. Після участі в акціях протесту він побоюється політичного переслідування.

Також повідомлялося, що під Харковом росіянин незаконно перетнув кордон і попросив статус біженця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: