У Чехії прояснили запит Бабченка на політпритулок

Читать на русском
У МВС Чехії заявили, що вбитий у Києві російський журналіст Аркадій Бабченко не просив політичного притулку у чеської влади.

У МВС Чехії заявили, що вбитий у Києві російський журналіст Аркадій Бабченко не просив політичного притулку у чеської влади.

Про це передає «Слово і Діло».

У Києві вбили російського журналіста Бабченка: реакція соцмережЖурналіста Аркадія Бабченка вбили 29 травня на порозі власної квартири в Києві. Що про це думають в соцмережах - в огляді Слова і Діла.

«Міністерство внутрішніх справ чітко заявляє, що Бабченко в минулому не просив про тимчасове або постійне місце проживання або притулок в Чеській Республіці. Ми шкодуємо про смерть журналіста, який був застрелений в Україні», - сказано в заяві МВС Чехії.

Таким чином, МВС прокоментувало інформацію чеських ЗМІ про те, що Бабченко виїхав з Чехії нібито втративши надію отримати посвідку на проживання.

Опозиційний російський журналіст Аркадій Бабченко був убитий в Києві пострілами в спину. Він покинув Росію в 2017 році і переїхав спочатку до Чехії, а потім до України, де працював на каналі АТR.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство.

Попередня версія вбивства Бабченка - його професійна діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: