Тендери УЗ: суд зобов'язав НАБУ повторно розглянути клопотання

Читать на русском
Столичний райсуд зобов'язав Національне бюро розглянути клопотання про повернення речових доказів у справі.

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро повторно розглянути клопотання про повернення вилученого у кримінальному провадженні про можливу купівлю ПАТ «Укрзалізниця» електротехнічного обладнання за завищеними цінами.

Таке рішення 22 березня слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатами розгляду скарги власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

1 жовтня 2018 року детективи НАБУ провели обшук у квартирі фігуранта справи. Під час слідчих дій у нього вилучили мобільний телефон iPhone 6 Plus, смарт-годинник Apple Watch та флешку. 11 листопада 2018 року детективом було повернуто годинник та флешку, а мобільний телефон – ні. У зв'язку з цим адвокатом було подано клопотання про повернення або передачу речових доказів на відповідне зберігання володільцю майна. У відповідь на це детектив вказав, що iPhone визнаний речовим доказом у справі, а тому відсутні підстави для його повернення.

Водночас адвокат підкреслив, що детектив всупереч вимогам частини 2 статті 220 КПК України йому відповів листом, а не вмотивованою постановою. Вивчивши скаргу, суддя її задовольнила і зобов'язала повторно розглянути клопотання про повернення майна.

Нагадаємо, НАБУ розслідує розкрадання коштів на купівлі кабелю «Укрзалізницею». Раніше фірма оскаржила документальну перевірку у справі закупівлі палива філією УЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: