НАТО розпочне реалізацію «чорноморського пакета»

Читать на русском
Кораблі Альянсу частіше відвідуватимуть чорноморські порти України та Грузії, а також буде посилено навчання та обмін інформацією з партнерами.

Північноатлантичний Альянс затвердив пакет допомоги Україні та Грузії в Чорному морі і тепер має приступити до його реалізації.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 11 квітня, заявив глава Представництва НАТО в Україні Олександр Винников у коментарі УНН.

«НАТО має комплексний пакет допомоги для України з 2016 року. У Вашингтоні міністри закордонних справ вирішили посилити ситуаційну обізнаність НАТО в Чорноморському регіоні, а також посилити підтримку ключових партнерів у Чорному морі - тобто України та Грузії. Тому ми збираємося приділяти більше уваги відвідуванню портів, навчанню та обміну інформацією для наших партнерів. Рішення було прийнято минулого тижня, і тепер його реалізація має початися», - сказав дипломат.

За словами Винникова, «пакет» має посилити вже наявні заходи, що здійснюються НАТО в чорноморському регіоні.

«Це буде постійний процес. Це буде посилення вже існуючих заходів підтримки, і в якості пріоритету для України та Грузії буде відкрито більше заходів. Як ви бачили, недавно була морська група НАТО, яка відвідала порт. Ми очікуємо більше таких візитів у майбутньому, а також союзники на двосторонній основі відправляють кораблі в українські порти, і вони будуть продовжувати це робити», - заявив він.

Нагадаємо, 1 квітня в Одеський порт зайшли два кораблі НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: