Кораблі РФ вийшли до Чорного моря через навчання НАТО

Читать на русском
За навчаннями НАТО спостерігають ударні, розвідувальні кораблі, берегові ракетні комплекси і літаки морської авіації РФ.

Росія в зв'язку з навчаннями кораблів НАТО в Чорному морі вивела на чергування розвідувальні та ударні кораблі і берегові ракетні комплекси Чорноморського флоту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в понеділок, 8 квітня, в Національному центрі управління обороною РФ, повідомляє ТАСС.

У Латвії розпочалися масштабні навчання НАТОБойові групи Альянсу під час військових навчань Iron Spread 2019 проведуть танкові бойові стрільби.

Там зазначили, що для швидкого реагування на можливі нештатні ситуації «силами і засобами Чорноморського флоту виконується комплекс заходів щодо контролю за діями кораблів НАТО».

«У призначених районах акваторії Чорного моря організовано чергування розвідувальними кораблями, а також корабельними ударними групами, береговими ракетними комплексами Бастіон і Бал, літаками морської авіації», - йдеться в повідомленні.

У Центрі нагадали, що в понеділок в південно-західній частині Чорного моря почалися спільні навчання НАТО Sea shield - 2019. У маневрах беруть участь кораблі і авіація США, Болгарії, Греції, Канади, Нідерландів, Румунії та Туреччини у взаємодії з представниками збройних сил Грузії і України.

Участь в маневрах візьмуть 14 румунських військових кораблів і шість військових кораблів з Болгарії, Канади, Греції, Нідерландів і Туреччини.

У навчаннях будуть задіяні 2200 військовослужбовців, вони будуть виконувати спільні бойові завдання в Чорноморському регіоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: