У НАТО пропрацювали три сценарії розвитку альянсу

Читать на русском
Оборонний коледж НАТО підготував сценарії розвитку військового блоку напередодні 70-ї річниці утворення Північноатлантичного альянсу.

Оборонний коледж НАТО підготував сценарії розвитку військового блоку напередодні 70-ї річниці утворення Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на доповідь, розміщену на офіційному сайті навчального закладу.

НАТО має намір ухвалити пакет військових заходів реагування на агресію РосіїГатчісон також нагадала про захоплення в листопаді минулого року та утримання в полоні Росією українських кораблів та членів екіпажів.

Автори доповіді пропрацювали три шляхи розвитку - «хороший», «поганий» і «жахливий».

«Оцінка діяльності НАТО за 70 років - позитивна. Сили альянсу переважали під час холодної війни і адаптувалися до принципово іншої середовищі в епоху, що настала після», - йдеться в доповіді.

Відзначимо, що в кожному з трьох сценаріїв РФ розглядається в якості супротивника. У НАТО вважають, що «російська загроза» - єдиний спосіб виправдати посилення організації.

Відповідно доповіді, при хорошому сценарії НАТО зможе впоратися з усіма завданнями, що стоять перед ним і розробити нову стратегію, щоб найкращим чином впоратися із змінною картиною в геополітиці. Експерти вважають, що альянс повинен внести вклад у відносини між провідними світовими країнами, як у військовому, так і в політичному плані.

Нагадаємо, в Чорному морі знаходяться кораблі НАТО: станом на 1 квітня 2019 року разом шість фрегатів 2-ї Середземноморської групи НАТО (SNMG2) знаходяться в море.

У Міноборони України заявили, що перебування кораблів ВМС НАТО в Одесі демонструє реальну допомогу НАТО Україні у забезпеченні безпеки судноплавства в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: