У Латвії розпочалися масштабні навчання НАТО

Читать на русском
Бойові групи Альянсу під час військових навчань Iron Spread 2019 проведуть танкові бойові стрільби.

Військові навчання Iron Spread 2019 за участю військовослужбовців та військової техніки дислокованих у країнах Балтії бойових груп розширеної присутності НАТО проходять у понеділок на Адажському полігоні в Латвії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс».

У маневрах беруть участь 14 танків Leopard, Challenger і PT-91. Учасники навчань відпрацюють дії, спрямовані на удосконалення взаємодії і сумісності Збройних сил союзників, проведуть танкові бойові стрільби.

Багатонаціональні навчання за участю розміщених у Латвії, Литві та Естонії бойових груп розширеної присутності НАТО проводяться з жовтня 2018 року. Рішення про розміщення в країнах Балтії і Польщі багатонаціонального батальйону НАТО було прийнято на Варшавському саміті НАТО 8 червня 2016 року, нагадує агентство.

Як повідомлялося, минулого тижня в Чорному морі почалися масштабні навчання НАТО. Участь у маневрах візьмуть 14 румунських військових кораблів, також кораблі з Болгарії, Канади, Греції, Нідерландів і Туреччини. Напередодні в НАТО затвердили посилення присутності в Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: