У НАТО затвердили посилення присутності в Чорному морі

Читать на русском
НАТО буде активізуватися в таких напрямках, як підготовка військово-морських сил і служби берегової охорони.

Міністри закордонних справ країн НАТО затвердили програму посилення присутності альянсу в Чорноморському регіоні через дії Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг після міністерської зустрічі у Вашингтоні, повідомляє Європейська правда.

«Ми обговорювали, що ми можемо зробити для посилення безпеки в Чорноморському регіоні. Ми погодили пакет заходів, які дозволять поліпшити нашу обізнаність про ситуацію на місцях і посилити підтримку України та Грузії. Вони стосуватимуться навчань для морських сил і берегової охорони, візитів кораблів до портів і обміну інформацією», - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що одна з морських груп НАТО знаходиться в Чорному морі і сьогодні проводить навчання з грузинськими та українськими кораблями.

«Ми будемо підтримувати нашу присутність у цьому важливому регіоні. Росія використовувала силу для незаконної анексії Криму та продовжує нарощування військової потужності в регіоні. Ми закликаємо Росію відпустити українських моряків і кораблі, захоплені минулого року поблизу Азовського моря», - сказав генсек.

Нагадаємо, 1 квітня в Одеський порт зайшли два кораблі НАТО. 28 березня для участі в навчаннях Морський щит есмінець ВМС Нідерландів Евертсен, канадський фрегат Торонто та іспанський фрегат Санта Марія увійшли в акваторію Чорного моря. Російські кораблі взяли їх на супровід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: