ВРП схвалила ще три кандидатури до Антикорупційного суду

Читать на русском
У четвер, 28 березня, Вища рада правосуддя схвалила ще три кандидатури до антикорупційного суду і внесла подання про їх призначення президенту.

У четвер, 28 березня, Вища рада правосуддя схвалила ще три кандидатури до антикорупційного суду і внесла подання про їх призначення президенту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба організації Transparency International Ukraine.

Завершився конкурс на посади суддів Антикорупційного судуОстаточний список переможців на 27 вакансій суддів Антикорупційного суду і 12 вакансій суддів апеляційної палати буде оголошено комісією 7 березня.

Це адвокати Маркіян Галабала і Євген Крук та викладач Сергій Боднар. Організація пише, що загалом 38 правників тепер можуть стати суддями ВАКС.

«Володимир Цікало зняв свою кандидатуру після низки питань про керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Примітно, що Цікало потрапив до «списку 55 негідних». Він був одним з тих, кого представники громадськості не рекомендували до призначення у ВАС», - зазначили у TI.

Нагадаємо, 18 березня ВРП скерувала до президента України Петра Порошенка подання на призначення 35 кандидатів до Вищого антикорупційного суду, що дозволить ВАС розпочати роботу.

Державна судова адміністрація призначила Олексія Жукова тимчасово виконуючим обов'язки керівника апарату ВАКС.

Зокрема, представник президента в парламенті Ірина Луценко заявляла, що Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) може запрацювати до кінця березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: