Один із екс-кандидатів у президенти пропонує Порошенку зняти свою кандидатуру в другому турі виборів

Читать на русском
Один із екс-кандидатів у президенти Олександр Данилюк пропонує чинному главі держави Петру Порошенку зняти свою кандидатуру у другому турі виборів президента в Україні.

Один із екс-кандидатів у президенти Олександр Данилюк пропонує чинному главі держави Петру Порошенку зняти свою кандидатуру у другому турі виборів президента в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Підсумки першого туру виборів президента України у фактах та цифрахМи подивилися, скільки виборців проголосували у першому турі президентських виборів, у якій країні найбільше голосів здобули Зеленський та Порошенко та у яку суму кожному з них обійшовся один голос виборця.

«На місці Порошенка я би припинив брати в ньому(другому турі - ред.) участь і знявся би. За таких умов Зеленський буде єдиним кандидатом і виборці будуть голосувати «За» і «Проти», і щоб виграти треба буде набрати більше 50 відсотків голосів», - пояснив політик.

За словами Данилюка, якщо Зеленський не набере 50% голосів, то парламент буде зобов'язаним призначити нові вибори, які пройдуть разом з парламентськими.

«За таких умов вибір «аби не Порошенко» не працював би, і ми би обирали між Зеленським і Україною. Сьогодні це єдиний спосіб уникнути національної катастрофи. Чи вистачить Порошенку духу на такий крок?», - запитав політик.

Він також опублікував відповідня статті закону України «Про вибори Президента України», які підтверджують його слова щодо можливої відміни виборів.

Нагадаємо, у першому турі виборів Зеленського підтримали 30,24% виборців, а Порошенка - 15,95%.

Другий тур президентських виборів, в якому візьмуть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський, відбудеться 21 квітня.

Результати голосування мають бути встановлені не пізніше 1 травня, а офіційно оприлюднені – ще за три дні.

Протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів має відбутись інавгурація, тобто до 3 червня.

Як відомо, країна обговорює кілька речей: можливі дебати Володимира Зеленського і президента Петра Порошенка, аналізи та стадіон. Якщо раптом ви не в курсі, як виборча кампанія докотилася до цієї точки, «Слово і Діло» нагадає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: