У Макрона розповіли подробиці прийому Зеленського та Порошенка

Читать на русском
Спочатку президент Франції в неформальній обстановці зустрінеться з Володимиром Зеленським.

У Єлисейському палаці підтвердили, що президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю прийме в себе двох кандидатів у президенти України - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Як пише «Слово і Діло»,Про це в четвер, 11 квітня, повідомляє Le Monde.

Дебати між Зеленським і Порошенком: який сценарій можливийНСК Олімпійський отримав запити від уповноважених представників кандидатів на посаду президента України щодо проведення дебатів.

Відзначається, що першим, о 15:00 за місцевим часом, Макрон прийме Володимира Зеленського, А о 18:00 відбудеться зустріч з Петром Порошенком.

Також повідомляється, що прийом кандидатів буде різним. Так, Петра Порошенка Макрон прийме за участю Республіканської гвардії, в той час, як зустріч із Володимиром Зеленським запланована у більш неформальній обстановці.

У Єлисейському палаці стверджують, що переговори, які відбудуться за дев'ять днів до другого туру виборів, не є винятковими. Наприклад, перед парламентськими виборами в Ізраїлі Еммануель Макрон приймав у Парижі опозиційного лідера Яіра Лапіда.

«Мета зустрічей полягає в тому, щоб «нагадати про прихильність Франції Україні, а також її готовності бачити, як Україна рухається вперед», - заявили в президента Франції.

У прес-службі Макрона також нагадали, що Париж разом з Берліном є учасником «нормандського формату» щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Ми нагадаємо, в унісон з Берліном, що Україна також повинна докладати зусиль», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Зеленський проведе зустріч з Макроном в один день із президентом Порошенком - 12 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: