Полторак сказав, коли Україна відновить прохід через Керченську протоку

Читать на русском
Міністр оборони Степан Полторак зазначає, що Україна не відмовиться від проходження кораблів через Керченську протоку.

Україна здійснюватиме проходження через Керченську протоку, запевнив міністр оборони України Степан Полторак у четвер, 11 квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це передає Інтерфакс-Україна.

РФ відправила до Керченської протоки бойові катериКримський міст почали патрулювати бойові катери Росгвардії. Вони оснащені навігаційними і радіотехнічними системами для тривалих маневрів.

«Ми будемо здійснювати прохід через Керченську протоку, оскільки, якщо ми відмовимося від таких проходів, то це буде означати, що ми відмовляємося від Азовського моря і нашої території», - сказав він.

Полторак додав: «Проходити ми будемо тоді, коли ми отримаємо повну готовність наших Військово-морських сил, отримаємо підтримку наших партнерів. Я сподіваюся, що безпечний прохід буде забезпечений саме так».

Раніше повідомлялося, що в РФ пригрозили Києву військовим конфліктом на Азові.

Ситуація в Керченській протоці може обернутися військовим конфліктом, якщо Україна буде порушувати правила проходження через протоку.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українські катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряків були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: