Росія застосувала комплекси С-400 на навчаннях у Криму

Читать на русском
Для відбиття масованого ракетного удару по району позицій С-400 були задіяні комплекси Панцир-С.

Російські військові провели в анексованому Криму навчання з застосуванням зенітних ракетних комплексів С-400 Тріумф.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-службу Південного військового округу РФ у середу, 10 квітня.

Росія планує перемістити ядерні боєприпаси до Криму – розвідкаУкраїнська військова розвідка фіксує підготовку Росії до переміщення ядерних боєприпасів до окупованого Криму.

«Бойові розрахунки підрозділів зенітно-ракетних систем С-400 Тріумф 4 армії ВПС і ППО ЮВО, дислоковані в Криму, в рамках здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання приступили до проведення навчання з відбиття ракетного удару умовного противника», - йдеться в повідомленні.

Після здійснення маршу в район стартових позицій і виконання комплексу завдань щодо приведення систем в бойове положення розрахунки Тріумфів провели пошук і захоплення контрольної цілі, в ролі якої виступили бомбардувальники Су-24.

Також наголошується, що для відхилення масованого ракетного удару по району позицій С-400 були застосовані підрозділи зенітних ракетно-гарматних комплексів Панцир-С.

Вразивши балістичні ракети умовного противника, розрахунки комплексів Тріумф і Панцир-С відпрацювали оперативну зміну стартових і вогневих позицій, - заявили російські військові.

Раніше повідомлялося, що Росія почала ракетні навчання в Криму. Для тренувань російських ракетників залучаються фронтові бомбардувальники Су-24М, літаки Ан-26, Бе-12 і вертольоти морської авіації.

А тижнем раніше в Криму закінчилися масштабні тактичні навчання з десантно-штурмовими і артилерійським полицями сьомої гвардійської десантно-штурмової дивізії армії РФ. Було задіяно півтори тисячі солдатів-парашутистів і 300 одиниць військової техніки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: