Росія планує перемістити ядерні боєприпаси до Криму – розвідка

Читать на русском
Українська військова розвідка фіксує підготовку Росії до переміщення ядерних боєприпасів до окупованого Криму.
Фото: Вадим Скибицький (uacrisis.org)

Українська військова розвідка фіксує підготовку Росії до переміщення ядерних боєприпасів до окупованого Криму.

Про це повідомив представник ГУР МО України Вадим Скибицький, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Міжнародна адміністрація в Криму: яка процедура та чи реально це на півостровіАнексія Криму відбулася в березні 2014 року. На сьогодні вже п'ятий рік Росія вважає Крим своєю територією. Юрій Гримчак вважає, що управління Кримом має бути тимчасово передане до міжнародної адміністрації.

Він зазначив, що в ГУР Міноборони України в цьому році вже фіксували проведення навчань у підрозділах, які залучаються до транспортування ядерних боєприпасів із території РФ на територію окупованого Криму.

«Ці питання входять до завдання 12 головного управління МО РФ, яке спільно з іншими підрозділами кримського окупаційного угрупування відпрацьовує переміщення ядерних боєприпасів на півострів і здійснює їхню підготовку до бойового застосування», - йдеться в повідомленні.

Також Скибицький повідомив, що Росія формує на території Південного військового округу ще одну ракетну бригаду, яка матиме на озброєнні ракетні комплекси «Іскандер» та нові крилаті ракети збільшеного радіусу дії, які можуть бути оснащені ядерною бойовою частиною.

Раніше СБУ припинила діяльність агентурної мережі військової розвідки РФ.

Також нагадаємо, в Євросоюзі ухвалили заяву до річниці анексії Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: