Конкурс із приватизації «Центренерго» мають намір оголосити в травні

Читать на русском
Кабінет міністрів продовжив терміни розміщення акцій компанії Центренерго, а також назвав можливу дату оголошення конкурсу з її продажу.

Кабінет міністрів продовжив терміни розміщення акцій компанії «Центренерго», а також назвав можливу дату оголошення конкурсу з її продажу.

Як пише «Слово і Діло», відповідні документи є в розпорядженні РБК-Україна.

Приватизація «Центренерго»: чому Україні не вдається продати компаніюФонд державного майна скасував конкурс із приватизації компанії Центренерго. Про проблеми приватизації знають експерти.

Сьогоднішнім розпорядженням уряд продовжив терміни розміщення державного пакета акцій «Центренерго» в кількості 289 205 117 штук (78,289% капіталу) до 30 вересня 2019 року. Крім того, у супровідних документах зазначено, що згідно з дорученням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана повторний конкурс з приватизації «Центренерго» планують оголосити 16 травня.

Нагадаємо, в грудні минулого року Фонд держмайна скасував перший конкурс з продажу «Центренерго». Приватизація зірвалася після того, як два потенційні покупці надали документацію, яка не відповідала вимогам законодавства.

Для грудневої приватизації «Центренерго» оцінили майже в 6 млрд гривень. Згідно з меморандумом з МВФ, приватизація ряду державних компаній, зокрема і «Центренерго», має відбутися у першому півріччі 2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: