На приватизацію «Центренерго» претендує білоруський завод

Читать на русском
В аукціоні з продажу держпакета акцій українського Центренерго планує взяти участь Білоруський нафтобітумний завод.

Білоруське унітарне підприємство Нафтобітумний завод має намір взяти участь в аукціоні з продажу державного пакета акцій української енергогенеруючої компанії Центренерго.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України.

Відомо, що Нафтобітумний завод - найбільший у Білорусі виробник бітумних емульсій та модифікованих бітумів.

За даними білоруських ЗМІ, раніше завод знаходився в комунальній власності, але в кінці 2011 року був виставлений на торги, і в 2012 році було оголошено, що завод викупив нафтотрейдер Інтерсервіс, який належить Олександру Шакутіну і Миколі Вороб'ю, за суму близько 4,5 млн доларів.

Нагадаємо, продаж пакету акцій Центренерго призначений на 11:00 13 грудня 2018 року. Конкурс відбудеться тільки в разі прийняття в ньому участі не менше двох потенційних покупців. Стартова вартість 78,3% акцій Центренерго становить 5,984 млрд гривень.

До складу Центренерго входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область), Трипільське (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7660 МВт - це близько 14% від загальної потужності електростанцій України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: