Затверджена стартова ціна для приватизації «Центренерго»

Читать на русском
Уряд затвердив стартову ціну для приватизації державної енергогенеруючої компанії Центренерго в розмірі 5,984 мільярда гривень.

Уряд затвердив стартову ціну для приватизації державної енергогенеруючої компанії «Центренерго» в розмірі 5,984 мільярда гривень.

Як повідомляє «Слово і Діло», відповідні документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Зокрема, уряд ухвалив рішення виставити на продаж 78,3% державного пакету акцій компанії «Центренерго» зі стартовою ціною в 5,984 млрд грн. Крім того, серед умов продажу Кабмін затвердив зобов'язання враховувати рекомендації екологічного аудиту в травні 2018 року, проведеного на замовлення Фонду держмайна. Також затверджена умова скеровувати дивіденди з придбаного в процесі приватизації державного пакета акцій.

Раніше повідомлялося, що конкурс із продажу «Центренерго» відбудеться наприкінці листопада. Передбачається, що бюджет зможе отримати кошти від продажу ще в грудні 2018 року.

Зазначимо, в червні Ernst & Young почала пошук інвесторів для «Центренерго». Ця компанія також раніше була призначена радником при підготовці компанії до продажу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів опублікував розпорядження про об'єкти великої приватизації держвласності в 2018 році.

Як відомо, в Україні вже успішно проведені понад 100 аукціонів з малої приватизації, в результаті чого до держбюджету надійшло 173 мільйони гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: