«Центренерго» виставлять на торги в грудні

Читать на русском
Торги за Центренерго призначили на 13 грудня, але конкурс відбудеться, якщо в ньому візьмуть участь не менш ніж два покупці.

Фонд державного майна оприлюднив повідомлення про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ «Центренерго».

Як пише «Слово і Діло», оголошення опублікували в газеті «Відомості приватизації» в понеділок, 29 жовтня.

Приватизація-2018: до бюджету поки що надійшло лише 0,2% від запланованого доходуПриватизація-2018 в Україні поки принесла до державного бюджету лише 0,2 відсотка від запланованого доходу.

«Рівно через 45 днів пройде конкурс з продажу, й перше цього року підприємство великої приватизації отримає нового власника», – зазначив очільник Фонду Віталій Трубаров.

Продаж пакета акцій «Центренерго» призначений на 11:00 13 грудня 2018 року. При цьому конкурс відбудеться, якщо в ньому братимуть участь не менш ніж два потенційних покупці.

Стартова ціна «Центренерго» за рішенням Кабміну становить 5,9 млрд грн. Раніше радник із приватизації ПАТ «Центренерго» Ernst&Young z Corporate Finance sp.k (польський підрозділ EY) пропонував встановити стартову ціну 78,3% акцій «Центренерго» компанії на рівні 225,479 млн дол. – це і є 5,984 млрд грн.

Держава дає гарантію компенсувати потенційному інвестору збитки, яких генкомпанія потенційно може зазнати до дати переходу пакета у власність нового власника. Йдеться про будь-які рішення судів, що набули чинності після дати переходу права власності на пакет акцій або відповідного донарахування податків, зборів чи штрафів.

Покупець акцій «Центренерго» зобов'язаний забезпечити сплату до державного бюджету дивідендів у розмірі 30% прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності в 2018 році.

«Слово і Діло» писало про умови, які має забезпечити покупець.

Як повідомлялося, Фонд держмайна сподівається завершити продаж «Центренерго» до кінця 2018 року. Керівник ФДМ пояснив, що терміни оплати залежать від того, хто буде переможцем та як швидко вдасться оформити з ним відносини, оскільки в покупця є місяць на оплату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: