Першокласникам у 5 областях України не встигають закупити парти

Читать на русском
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявляє, що Волинська, Івано-Франківська, Київська, Тернопільська та Запорізька області можуть не встигнути закупити обладнання для перших класів до 1 вересня.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявляє, що Волинська, Івано-Франківська, Київська, Тернопільська та Запорізька області можуть не встигнути закупити обладнання для перших класів до 1 вересня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

«Основна проблема в цих регіонах - з боку обласних рад, оскільки саме вони мають розподілити кошти. Дуже важливо, щоб суспільство знало: якщо у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Тернопільській та Запорізькій областях парти і шкільне приладдя не встигнуть поставити до 1 вересня - це вина вашої облради, яка не змогла зібратися, щоб просто віддати далі гроші на місця для закупівель. Саме ці люди будуть винні в тому, що ваші діти не отримали парт, меблів і дидактичних матеріалів вчасно», - зазначила вона.

За її словами, Волинська та Івано-Франківська області планують розподілити гроші для закупівлі обладнання для перших класів тільки у травні, а Київська, Тернопільська та Запорізька області взагалі не мають розуміння щодо можливих термінів ухвалення цього рішення.

Підручники для десятикласників не надійшли до шкіл у терміни, обіцяні ГриневичЛілія Гриневич обіцяла, що підручники будуть доставлені в школи в листопаді, але на початку грудня деякі з них ще друкувалися.

Також міністр зазначила, що 12 областей вже розподілили кошти і можуть почати закупівлі.

Зокрема це Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька, Полтавська, Сумська та Львівська області. Ще 7 областей - Житомирська, Закарпатська, Миколаївська, Харківська, Черкаська, Чернігівська, Херсонська області та місто Київ - планують розподілити кошти в квітні.

Гриневич підкреслила, що гроші з держбюджету були перераховані місцевій владі ще в лютому.

Раніше була названа сума, яку витратять на шкільні автобуси.

Також нагадаємо, уряд ухвалив проект закону про повну загальну середню освіту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: