Дебати між Зеленським і Порошенком: чи вплине публічна дискусія на 2-й тур

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Люди голосують за Голобородька. У першому турі ми це побачили. Зеленський, який робив відеоролики із закликами до Порошенка, – це також Голобородько. Навіть його зовнішній вигляд, костюм, зачіска – все в стилі його кіногероя.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородній.

«Зараз команді Зеленського вдалося хайпонути. Але все в підсумку можуть затягнути, придумати ще купу причин, ще раз сказати, що Тимошенко відмовилася вести дебати. При тому, що вона правильно зробила. Грубо кажучи, поки обидва грають у свої ігри, вона над сутичкою», – зазначив Загородній.

Зрозуміла логіка штабу Порошенка та намір якомога скоріше провести дебати. Його команда розраховує на те, що дебати сильно вплинуть на ситуацію, додав він.

«Поки багато хто сприймає Зеленського як Голобородька, накладається образ його кіногероя. Але якщо він вийде на дебати з Порошенком, він уже буде Зеленським. З цієї точки зору дебати важливі», – уточнив експерт.

На його думку, Порошенко в цій дискусії поводитиметься впевненіше.

Дебати між кандидатами в президенти: історія та фактиПоки вся країна чекає на дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, Слово і Діло вивчило історію цього публічного виступу.

«П'ять років президентства, двадцять років у політиці. Безумовно, Порошенко виглядатиме жорсткіше, зрозуміліше. А в дебатах важливо не стільки те, хто що скаже, а як скаже. Зеленський не такий натренований. А відповідати потрібно впевнено, чітко, не плутати терміни. Логічно, що штаб Зеленського бачить у цьому ризик. Тому з цієї точки зору, вони правильно роблять, що відсувають дебати на максимально далекий термін», – пояснив політтехнолог.

Однак, незважаючи на все, навряд чи дебати зможуть кардинально змінити ситуацію, підкреслив він.

«Дебати не допоможуть. Не видно поки, від кого Порошенко може отримати додаткові голоси. Водночас за Зеленського все одно голосуватиме електорат «Опозиційного блоку», там він точно забере 15%», – резюмував Тарас Загородній.

«Слово і Діло» вивчило ключові моменти дебатів у світовій історії та історії України.

Раніше «Слово і Діло» подивилось, які перші кроки на посаді глави держави обіцяють кандидати в разі перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: