Кремль відреагував на плани НАТО в Чорному морі

Читать на русском
Дмитро Пєсков не став міркувати, чи можливий взагалі прохід кораблів НАТО через Керченську протоку.

Російська влада негативно ставиться до заяви представника НАТО Кей Бейлі Хатчінсон про про намір альянсу гарантувати прохід кораблів України через Керченську протоку.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс у середу, 3 квітня.

«(Ставимося) негативно», - заявив Пєсков у ході брифінгу, відповідаючи на відповідне запитання журналіста. - Ми не розуміємо, що мається на увазі».

На думку представника Кремля, «ситуація з Керченською протокою і судноплавством там добре відома». Пєсков вважає, що в цьому районі все відбувається «відповідно до міжнародного права і міжнародних законів».

«Позиція РФ вельми послідовна і вона теж добре відома», - зазначив прес-секретар Володимира Путіна.

Що стосується того, чи можливий взагалі прохід кораблів НАТО через Керченську протоку, то Пєсков заявив, що спочатку необхідно дочекатися відповідного запиту.

«Коли буде запропоновано, тоді й прийматиметься рішення. Йдеться про закриту водойму, тому тут окреме питання і гіпотетично я не став би міркувати», - резюмував Пєсков.

Раніше постпред США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон заявила, що альянс готує пакет заходів зі стримування дій Росії в Чорноморському басейні. Вони передбачають відправку в Чорне море великої кількості кораблів для забезпечення проходу українських суден через Керченську протоку.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення.

Всі захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: