Британія почала підготовку до виборів у Європарламент

Читать на русском
Тереза Мей визнала, що Британія буде за законом зобов'язана проводити вибори, якщо залишиться країною-членом ЄС після 23 травня.

Великобританія почала готуватися до проведення виборів у Європарламент на тлі перспективи довгої відстрочки для Brexit.

Про це повідомило агентство AFP, пише «Слово і Діло».

У Британії схвалили закон про нове відтермінування BrexitНа підтримку документа висловилися 313 депутатів, проти – 312 парламентарів. Авторами законопроекту виступили лейборист Іветт Купер і консерватор Олівер Летвін.

Уряд Британії напередодні у п'ятницю заявив, що він офіційно повідомив місцевій владі про проведення виборів і вже погодився оплатити початкову підготовку.

Відзначається, що приміщення міських рад та шкіл по всій країні вже заброньовані як виборчі центри. Також розміщуються замовлення на виготовлення десятків мільйонів бюлетенів.

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей визнала, що Британія буде «за законом зобов'язана проводити вибори», якщо залишиться країною-членом ЄС після 23 травня.

І владні консерватори, й основна опозиційна лейбористська партія досі зберігали мовчання із приводу будь-яких планів виборчої кампанії, побоюючись реакції виборців, йдеться в повідомленні.

В уряді підкреслюють, що Британія ще може скасувати вибори до 22 травня, якщо країна доб'ється угоди про вихід із ЄС на той час. При цьому 27 із 73 місць британських депутатів у Європарламенті вже перерозподілені на інші країни.

Напередодні стало відомо, що Тереза ​​Мей просила владу ЄС про відстрочку Brexit до 30 червня. У свою чергу Європейська Рада розглядає можливість відстрочки на рік, яка може бути скорочена в разі потреби.

Нагадаємо, 29 березня Палата громад втретє відхилила угоду про вихід Великобританії з ЄС, так само парламентарії голосували 15 січня і 12 березня. Таким чином, Лондон не виконав умову Євросоюзу щодо перенесення термінів Brexit із 29 березня на 22 травня. Тепер Британія зобов'язана до 12 квітня залишити ЄС, якщо Мей не вдасться домогтися нової відстрочки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: