Уряд Естонії пішов у відставку

Читать на русском
Уряд Юрі Ратаса почав роботу 23 листопада 2016 року і перебував при владі 863 дні. Формально пропозиція про формування нового кабінету надійде тільки завтра.

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас у четвер, 4 квітня, на першому засіданні парламенту нового скликання оголосив про відставку свого уряду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє сайт ERR.

Естонія попередила про загрозу війни Росії та НАТОУ доповіді підкреслюється, що Естонія є членом НАТО, і для Росії атакувати альянс із боку прибалтійських країн буде легше.

Відповідно до закону, уряд продовжить свою діяльність до тих пір, поки на посаду не заступить новий кабінет міністрів. Уряд Юрі Ратаса почав роботу 23 листопада 2016 року і перебував при владі 863 дні.

Наразі тривають переговори про нову коаліцію, яку можуть сформувати Центристська партія, EKRE і Isamaa.

Вибори в Рійгікогу виграла Партія реформ, яка отримала 34 місця в парламенті. Центристська партія отримала 26 мандатів, Консервативна народна партія (EKRE) - 19, партія Isamaa (Вітчизна) - 12 і Соціал-демократична партія (СДП) - 10. Для формування уряду більшості правляча коаліція повинна контролювати не менш як 51 місце в Рійгікогу.

За сформованою в Естонії політичною традицією, пропозицію сформувати уряд президент, в першу чергу, робить лідеру партії, яка виграла вибори, тобто, в даному випадку Партії реформ. Її глава Кая Каллас раніше неодноразово говорила, що не планує відмовлятися від пропозиції президента.

Офіційно Керсті Кальюлайд запропонує Каї Каллас формувати новий уряд у п'ятницю, 5 квітня.

Раніше повідомлялося, що на виборах в Естонії перемогла опозиційна партія. Партія Реформ може розраховувати на 34 мандати в естонському парламенті. Правлячі центристи посіли друге місце.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: