В Естонії позбавили звань колишнього військового, який був шпигуном РФ

Читать на русском
Президент Естонії Керсті Кальюлайд позбавила військових звань військового, якого засудили за шпигунство на користь російської військової розвідки.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд позбавила військових звань військового, якого засудили за шпигунство на користь російської військової розвідки.

Про це повідомляє ERR.news, пише «Слово і Діло».

В Австрії заарештували російського шпигунаВ Австрії заарештували екс-полковника Збройних сил країни, який працював на російську розвідку.

У засудженого Дениса Метсаваса відібрали всі звання, який той отримав із 1999 до 2015 року - від прапорщика до майора.

Відомо, що 11 лютого Хар'юський суд засудив 38-річного Дениса та його 65-річного батька Петра Воліна до тюремного ув'язнення за шпигунство. Денису присудили 15 років та 6 місяців в'язниці, а його батькові - 6 років в'язниці. Термін відбування покарання почався з моменту їхнього затримання у вересні 2018 року.

Засуджені син із батьком збирали і передавали Росії секретні відомості, засекречену іноземну інформацію і внутрішньовідомчі відомості. Також Денис займався злочинною діяльністю протягом більш ніж 10-ти років, а його батько виконував роль зв'язкового.

Секретну інформацію засуджені передавали особисто під час зустрічі та через канал зв'язку. За свою «роботу» вони отримували грошову винагороду.

Обидві особи є громадянами Естонії, вони отримали громадянство цієї країни у 1990-і роки. Батько Дениса раніше працював у службі виконання покарань Естонії, а до того - в прикордонній службі СРСР.

Раніше європейських дипломатів попередили про російських і китайських шпигунів.

Також нагадаємо, в СБУ розповіли, скількох шпигунів затримали в минулому році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: