В Естонії стартували навчання НАТО

Читать на русском
В Естонії у Мінній гавані в Таллінні в неділю почалися найбільші в історії країни військово-морські навчання Mere-siil 2018.

В Естонії у Мінній гавані в Таллінні в неділю почалися найбільші в історії країни військово-морські навчання Mere-siil 2018 (Морський їжак 2018).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили «Інтерфаксу» в прес-службі головного штабу Сил оборони, під час навчання буде відпрацьовуватися діяльність керівних структур ВМС і відбудеться підготовка резервістів.

Естонія не знайшла помилково випущену ракету НАТОСили оборони Естонії після ретельної перевірки не знайшли в районі передбачуваного падіння ракету повітря-повітря, випущену 7 серпня по помилку з винищувачі ВПС Іспанії.

«Таких навчальних зборів у військово-морському флоті ще не проводили за останні 25 років. Збори почалися з формування частин, потім готуватимуть строковиків за спеціальностями», - розповів командувач ВМС морський капітан Юрі Саска (Juri Saska).

У маневрах, які відбуватимуться до 27 вересня, візьмуть участь близько 200 резервістів, кадрових військовослужбовців, строковиків і представників воєнізованої добровольчої організації «Кайтселііт». До маневрів також залучені представники департаменту поліції і прикордонної охорони, водного департаменту і державної канцелярії.

Велика частина навчань пройде в Мінній гавані.

Резервісти будуть відпрацьовувати дії зі зброєю, надання першої медичної допомоги, комп'ютерну справу, охорону порту, розмінування, принципи управління підрозділами.

Раніше навчання проводили окремо за морськими спеціальностями: для морських саперів, зв'язківців, берегових підрозділів, командирів підрозділів резервістів.

Також повідомлялося про навчання генералів НАТО в Латвії.

Нагадаємо, в НАТО проведуть переговори на рівні міністрів оборони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: