Кораблі НАТО увійшли до Чорного моря

Читать на русском
Кораблі візьмуть участь у навчаннях Морський щит спільно з українськими та грузинськими партнерами.

Група, складена з трьох кораблів НАТО, увійшла до акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на CNN Turk.

У води Чорного моря, зокрема, увійшли два кораблі зі складу другої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) - фрегат королівських Військово-морських сил Канади «Торонто» і фрегат іспанських Військово-морських сил «Санта Марія». Також в Чорне море увійшов есмінець ВМС Нідерландів «Эвертсен».

У повідомленні, яке ретвітнув офіційний акаунт морського командування НАТО, йдеться про те, що кораблі візьмуть участь у навчаннях «Морський щит» спільно з українськими та грузинськими партнерами.

Нагадаємо, посольство Канади в Україні повідомляло, що два кораблі з складу другої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) зайдуть 1 квітня в Одеський морський порт з черговим візитом.

До цього глава Міноборони України Степан Полторак заявив, що в 2019 році буде активізовано военно-морську присутність НАТО в Чорному морі.

Зазначимо, що головнокомандувач Об'єднаними Збройними силами НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапаротти заявляв, що США планують передати Україні ще два катери класу Island.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: