Дружини кандидатів у президенти: що відомо про потенційних перших леді

Читать на русском

Чинний президент Петро Порошенко та Володимир Зеленський пройшли до другого туру виборів. Біографії самих кандидатів, їхні декларації та програми ми вивчили вздовж і поперек, а ось про можливих перших леді відомо не так багато. «Слово і Діло» вирішило виправити ситуацію.

Але все ж про Марину Порошенко відомо більше, з нею ми «знайомі» вже п'ять років. Нинішня перша леді народилася в російському Липецьку, закінчила Київський медичний інститут, за фахом лікар-кардіолог. Зараз перша леді є головою ради Благодійного фонду Петра Порошенка й головою Української культурного фонду.

Петро та Марина Порошенки познайомилися в 1983 році в Києві на університетській дискотеці й одружені вже 34 роки. В них четверо дітей: Олексій, Євгенія, Олександра та Михайло, а також двоє онуків – Петро та Єлизавета. Відзначимо, що Марина Порошенко підтримала президентські амбіції свого чоловіка, на відміну від Олени Зеленської, яка була проти й певний час навіть не знала, що Володимир Зеленський планує балотуватися на посаду глави держави.

Олена Зеленська народилася в Кривому Розі й закінчила Криворізький технічний університет. Зараз Олена сценарист і автор в студії «Квартал 95». Разом із чоловіком вони вчилися в одній школі, але «заново познайомилися» вже під час навчання в університеті. Лідер президентських перегонів у шлюбі 15 років, у них двоє дітей – Олександра та Кирило.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко відповів на заклик Володимира Зеленського провести дебати на НСК «Олімпійський» у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: