У Зеленського висунули вимоги до Порошенка. Чому це роблять напередодні 2-го туру?

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Ніхто всерйоз і не розраховує, що хтось буде їх виконувати. Це технологія для деморалізації опонента, до того ж іще й привід відмовитися від дебатів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кирило Молчанов.

«Жоден із пунктів виконаний не буде. По-перше, не все залежить від президента, по-друге, весь наступний тиждень парламент розглядатиме поправки до мовного закону. Звільняти Порошенко також нікого не буде, тому що на такі нестандартні кроки ніхто не піде. Та й він обрав таку тактику, що своїх не кидає», – зазначив Молчанов.

За його словами, для команди Зеленського це частина політтехнології, зручний привід відмовитися від дебатів, на яких наполягають.

«Грубо кажучи, Порошенко нічого не виконує, то який сенс іти на дебати з людиною, яка лише обіцяє й нічого не робить», – підкреслив він.

З іншого боку, це можливість актуалізувати ці проблеми в очах виборця, який голосував за інших кандидатів, щоб показати за всіма цими 9 пунктами повний провал за п'ять років, додав експерт.

Хто з топ-10 кандидатів у президенти найкраще виконує обіцянкиМи подивились, як кандидати в президенти України, які входять до першої десятки за результатами соцопитувань, виконували обіцянки, коли були на різних державних посадах.

«Отже, такий собі натяк, що нічого підтримувати Порошенка», – уточнив він.

На його думку, це контрагітація, спрямована на виборця, який підтримував інших кандидатів у першому турі.

«Відповідно, скоріш за все, команда Порошенка на це й не реагуватиме. Точніше, реакція буде. Продовжать кампанію, яка зводиться до того, що людина без досвіду не може бути головнокомандувачем. Вони наголошуватимуть на цьому пункті, на тому, що його не сприймає армія. Тобто контрпіар також буде, але з іншого боку. Чи успішна ця схема в плані реалізації завдань – питання. Але навряд чи в АП зроблять щось нове, актуальне», – резюмував Кирило Молчанов.

Відзначимо, серед вимог перезапуск НАЗК, ухвалення Виборчого кодексу, скасування декларування для активістів, запуск ВАКС, звільнення Семочка, ліквідація схеми «Роттердам плюс».

Хто з топ-10 кандидатів у президенти краще виконує обіцянки – за посиланням.

Як змінювалися букмекерські ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського протягом місяця – за посиланням.

Також «Слово і Діло» подивилось, які перші кроки на посаді глави держави обіцяють кандидати в разі перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: