«Справа Дубневича»: заступник директора заводу хотів зняти арешт із майна

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив заступнику керівника заводу в Дніпропетровську у справі заволодіння коштами УЗ.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Перший заступник генерального директора Дніпропетровського стрілочного заводу Валерій Крячко просив суд зняти арешт з його майна, проте суддя відмовив.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Крячко підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 млн грн ПАТ «Укрзалізниця», так званої «справи народного депутата Ярослава Дубневича». Крім нього, НАБУ в цій справі повідомило про підозру: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ в цій справі затримало розшукуваного екс-помічника Дубневича. Пізніше суд обрав йому запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: