Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій Немировський

Читать на русском
Андрій Немировський став народним депутатом у травні 2015 року. Відтоді він виконав 11 обіцянок.

Час підбити підсумки роботи Верховної ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Андрій Немировський (фракція «Самопомочі»).

Немировський пройшов до Верховної ради в травні 2015 року за загальнодержавним багатомандатним округом замість Андрія Мірошника, який склав повноваження. За час своєї каденції Немировський дав 34 обіцянки, частина з них із передвиборчої програми партії, в списках якої був депутат. Виконав він 11 зобов'язань (32%), а 10 – провалив.

Немировський не виконав програмну обіцянку домогтися підвищення відповідальності за злочини або злочинну бездіяльність чиновників. Наприкінці 2015 року Рада ухвалила законопроект «Про державну службу». Він, зокрема, передбачає запровадження ефективного механізму запобігання корупції, а також підвищення рівня соціальної та матеріальної захисту державних службовців. Але нардеп не підтримав цю ініціативу.

У травні 2016 року Немировський пообіцяв підготувати законодавчі ініціативи щодо незаконної вирубки лісового фонду країни. Але станом на жовтень 2017-го депутат не ініціював жодного законопроекту щодо вирубки лісу. Єдина ініціатива – «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за окремі злочини проти довкілля» була зареєстрована нардепом за місяць до його обіцянки.

Минулого року парламентар провалив обіцянку надіслати запит щодо жорстокого поводження з тваринами на підприємстві «Гаврилівські курчата».

Не склалося в Немировського з програмною обіцянкою домогтися становлення прокуратури як служби державного обвинувачення. У листопаді 2015 року парламент ухвалив закон «Про Державне бюро розслідувань», який передбачає передачу Генеральною прокуратурою частини своїх функцій ДБР. Таким чином, функції ГПУ зводяться до функцій служби державного обвинувачення. Але нардеп не голосував за цей закон.

Виконав нардеп передвиборчу обіцянку домогтися спрощення процедури надання адміністративних послуг для громадян і бізнесу. Він підтримав три законопроекти, які спрощують ці процедури: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегулювання)», «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг».

Крім того, Немировський виконав обіцянку домогтися дерегуляції бізнесу. У 2016 році він підтримав низку відповідних законопроектів: «Про внесення змін до закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства в сфері державного нагляду (контролю)», «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг)».

У процесі виконання в Немировського залишаються ще 13 зобов'язань. У вересні 2014-го депутат пообіцяв дійти до переможного кінця в питанні скасування угоди про культурне співробітництво з Росією. У парламенті був зареєстрований законопроект «Про денонсацію Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів», але він досі перебуває на розгляді в комітеті.

Все ще також не виконана обіцянка домогтися скасування депутатської недоторканності.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: