ФСБ призначила нову експертизу в справі військовополонених українських моряків

Читать на русском
Слідство Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії призначило нову експертизу у справі військовополонених українських моряків.

Слідство Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії призначило нову експертизу у справі військовополонених українських моряків.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Микола Полозов у п'ятницю, 29 березня, передає «Слово і Діло».

«Слідство ФСБ призначило нову експертизу у справі військовополонених українських моряків. Тепер слідство має намір перевірити працездатність артилерійських установок МБАК «Нікополь» та МБАК «Бердянськ», - зазначив Полозов.

Адвокат додав, що в найближчі два тижні з постановами про призначення технічної експертизи будуть ознайомлені всі 24 військовополонених українських моряка та їхні адвокати. При цьому, в ході слідчих дій адвокати заявили клопотання про долучення доповіді УВКПЛ ООН, у якій моряки визнаються військовополоненими.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир «Яни Капу» і малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» ВМС ЗСУ, які прямували із Одеси до Маріуполя.

Внаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряки. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора «Лєфортово». Крім того, троє поранених під час обстрілу росіянами українських моряка були переведені до лікарні СІЗО «Матроська тиша».

Пізніше стало відомо, що суд у Москві відхилив всі апеляції українських моряків.

Відзначимо, РФ призначила психіатричну експертизу всім захопленим морякам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: