РФ призначила психіатричну експертизу всім захопленим морякам

Читать на русском
Російські слідчі призначили психолого-психіатричну експертизу всім 24 військовополоненим українським морякам.

Адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі призначили психолого-психіатричну експертизу всім 24 військовополоненим українським морякам.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Полозова в Facebook.

У Росії прооперували пораненого українського морякаУкраїнського військового Василя Сороку, який отримав поранення біля берегів Криму 25 листопада 2018 року, прооперували.

Адвокат повідомив, що 21 березня відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Михайла Власюка. Його разом з адвокатом ознайомили з постановою про призначення комісійної комплексної амбулаторної психолого-психіатричної судової експертизи. Захист заперечував проти призначення експертизи.

«Таким чином, станом на сьогоднішній день, комісійна комплексна амбулаторна психолого-психіатрична експертиза призначена щодо всіх 24 військовополонених українських моряків», - сказав адвокат

Проведення експертиз має розпочатися наступного тижня в ФГБУ «Національний медичний дослідний центр психіатрії та наркології імені В. П.Сербського» МОЗ Росії.

Нагадаємо, українські моряки потрапили в полон в РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них отримали поранення. В РФ моряків звинуватили у незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають та вважають себе військовополоненими. Всі моряки перебувають в СІЗО на час проведення російського слідства.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США у справах Україні Курт Волкер заявив, що Росія незаконно утримує захоплених в Керченському проливі українських моряків, бо не хоче вирішувати питання їхнього звільнення під час виборів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: