У ДБР відреагували на демонстрацію Ляшком заповненого бюлетеня

Читать на русском
ДБР вбачає адміністративне порушення в демонстрації головою Радикальної партії Олегом Ляшком заповненого бюлетеня після голосування на виборах президента.

ДБР вбачає адміністративне порушення в демонстрації головою Радикальної партії Олегом Ляшком заповненого бюлетеня після голосування на виборах президента.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українським новинам» повідомив представник ДБР.

Президентські вибори в Україні: явка виборців і лідери за регіонамиЯвка на президентські вибори в Україні склала 62,78 відсотка. До другого туру виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

«Там адміністративна відповідальність має бути за порушення закону про вибори», - сказав співрозмовник.

За його словами, ДБР не відкривало ні адміністративну, ні кримінальну справу за цим фактом, оскільки адмінпорушення відноситься до підслідності поліції.

Зазначимо, що за останніми даними ЦВК, Олег Ляшко посідає 7 місце в рейтингу з 5,12% голосів.

Нагадаємо, кандидат на посаду президента України Олег Ляшко під час голосування продемонстрував журналістам та іншим виборцям заповнений бюлетень.

Згідно з чинним законом «Про вибори президента України», фото- і відеофіксація результатів волевиявлення виборців, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення виборців у приміщенні для голосування є порушенням таємниці голосування. Це правопорушення також передбачено ст. 159 КК України та карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Відзначимо, що, згідно з даними ЦВК після обробки 70,61% протоколів, у другий тур президентських виборів в Україні виходять Володимир Зеленський з 30,46% голосів виборців і чинний глава держави Петро Порошенко з 16,18% голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: