Президентські вибори в Україні: явка виборців і лідери за регіонами

Читать на русском

В Україні 31 березня відбулися президентські вибори. За даними екзит-полів і Центральної виборчої комісії, яка обробила 71,27% протоколів, найбільше голосів виборців отримали Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко. «Слово і Діло» розбиралося, скільки виборців взяли участь у голосуванні та хто з політиків став лідером у регіонах.

Загальна явка виборців по Україні склала 62,78%, це трохи більше, ніж на попередніх виборах глави держави. Найактивніше голосували у Львівській та Волинській областях, а також в Києві – явка більше 68%. Найбільш пасивними виявилися виборці в Закарпатській області – проголосували 47%.

Лідера перегонів Володимира Зеленського підтримали практично в усій Україні, включно зі столицею, але найбільше голосів він зібрав у Дніпропетровській області – 45,20%. Петро Порошенко вийшов на перше місце лише в західних областях – у Львівській (36,35%), Тернопільській (24,39%) та Івано-Франківській (22,88%). Виборці в Донецькій і Луганській областях віддали перевагу Юрію Бойку – 35,37% і 39,67% голосів відповідно.

Відзначимо, що виборці, які голосували за кордоном, 38,58% голосів віддали за Порошенка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, наскільки результати попередніх виборів збігалися з екзит-полами та соціологічними опитуваннями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: