На Донбасі шахтарі влаштували чергову акцію протесту

Читать на русском
Зазначено, що найбільша заборгованість - перед працівниками непромислової групи, які не отримували зарплату вже три місяці.

Гірники шахти «Курахівська» держпідприємства «Селідоввугілля» на підконтрольній Києву частині Донецької області приєдналися до протестів через заборгованість по заробітній платі та відмовилися приступати до роботи.

Про це в середу, 20 лютого, повідомляє прес-служба Незалежної профспілки гірників України, пише «Слово і Діло».

Копнути глибше: що в Україні відбувається з шахтамиЗі 102 державних шахт в Україні лише чотири працюють із прибутком. Хоча Ігор Насалик обіцяв, що до літа збиткових шахт не залишиться.

«150 гірників шахти «Курахівська» держпідприємства «Селідоввугілля» провели позмінні збори, спустилися в забій, але відмовилися приступати до роботи, вимагаючи погашення заборгованості по заробітній платі», - зазначив голова місцевої первинної профспілкової організації Олексій Сорока.

Зазначено, що найбільша заборгованість - перед працівниками непромислової групи, які не отримували зарплату вже три місяці.

Відомо, що напередодні 44 гірника шахти 1/3 «Новогродівська», яка також належить «Селідоввугіллю», відмовилися підніматися на поверхню, вимагаючи погасити заборгованість із зарплати. За даними профспілки, загальний борг по заробітній платі на даному держпідприємстві становить 250 млн грн (близько $ 92 млн), також є окремі випадки невиплати зарплати за 2016 і 2017 роки.

Нагадаємо, українські шахтарі державних підприємств різних регіонів країни систематично влаштовують акції протесту в зв'язку з боргами по зарплаті. Раніше голова Незалежної профспілки шахтарів Михайло Волинець повідомляв, що в цілому держава заборгувала гірникам 697 млн ​​грн.

Раніше протестуючі шахтарі перекрили дорогу на Польщу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: