Ще два чиновника показали свої бюлетені на виборах

Читать на русском
У день виборів президента України голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та мер Житомира Сергій Сухомлин сфотографувалися з розгорнутим бюлетенем біля скриньки після голосування.

У день виборів президента України голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та мер Житомира Сергій Сухомлин сфотографувалися з розгорнутим бюлетенем біля скриньки після голосування.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ОПОРА, політики опублікували фото на своїх сторінках у Facebook.

У ЦВК розповіли про використання штампів «Вибув» на бюлетеняхПублічні заяви кандидатів на пост президента України на виборах 2019 стосовно відмови від балотування після 7 березня не мають жодних правових наслідків.

«Проголосував за продовження реформ!», – заявив Гундич.

«На світлині він тримає в руках розгорнутий бюлетень, який опускає в скриньку для голосування. Прізвища кандидатів та позначки на фото розмиті, однак можна припустити, що коли було зроблено це фото, інші особи, які є на дільниці, могли побачити відмітку, за кого Гундич віддав свій голос», - зазначають в ОПОРІ.

Нагадаємо, сьогодні 31 березня лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко проголосував на виборах президента і показав на камери бюлетень зі своїм голосом, чим порушив українське законодавство.

У МВС нагадували, що за селфі з бюлетенем можна отримати три роки в'язниці. Радник міністра внутрішніх справ України зазначив, що фотографування в кабінці може порушити таємницю голосування.

Як відомо, 31 березня, в Україні стартував перший тур президентських виборів. Центрвиборчком затвердив остаточний список з 39 кандидатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: