В Одеській області не працює одна із виборчих дільниць

Читать на русском
В Україні станом на зараз не працює тільки одна виборча дільниця - це діьниця в Ізмаїлі Одеської області.

В Україні станом на зараз не працює тільки одна виборча дільниця - це діьниця в Ізмаїлі Одеської області.

Про це на брифінгу журналістам повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, передає «Слово і Діло».

Порушення під час виборів: куди, кому та за що скаржитисяМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що МВС не допустить застосування незаконних схем на виборах 2019 року. Про виборчі порушення поговорили з експертами.

«В Ізмаїлі є одна дільниця, на якій штамп, печатка ділянки не відповідає тому зразку, який був відправлений, саме це питання буде вирішене на засіданні комісії», - зазначила Сліпачук.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, в Ізмаїлі на двох виборчих дільницях бюлетені були проштамповані печатками інших дільничних комісій. Так, на дільницях № 511002 та № 511003 голосування не розпочалось вчасно, так як з'ясувалося, що виборчі комісії отримали печатку інших комісій, якими проштамповали виборчі бюлетені напередодні дня голосування. Одна з комісій відновила роботу із запізненням, інша й досі не працює.

Сьогодні, 31 березня, в Україні стартував перший тур президентських виборів. Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів. До списку виборців внесено понад 35,6 млн громадян України, з них місце голосування змінили більше 315 тис. осіб, що дозволить проголосувати не за місцем прописки.

Раніше в МВС назвали найчастіші порушення з початку виборів.

Також нагадаємо, СБУ перейшла на посилений режим патрулювання на час проведення виборів президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: