У МВС назвали найбільш часті порушення з початку виборів

Читать на русском
Повідомляється, що з ранку вже надійшли 25 заяв і повідомлень про порушення: у Закарпатській області - 4, Кіровоградській - 3.

З початку виборів 2019 поліція зафіксувала 25 заяв і повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Міністерства внутрішніх справ України у Facebook.

Повідомляється, що з ранку вже надійшли 25 заяв і повідомлень про порушення: у Закарпатській області - 4, Кіровоградській - 3, Вінницькій, Сумській, Запорізькій, Луганській - по 2, Київській, Одеській, Черкаській - по 1 і в Києві - 7.

Також повідомляється, що 7 повідомлень стосувалися незаконної агітації, 2 - фотографування бюлетенів (в Кіровоградській області). Також зафіксовано підкуп виборця в Закарпатській області та спробу винести бюлетень з дільниці в Житомирській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на одну з виборчих дільниць у Волинській області не допустили спостерігача громадянської мережі ОПОРА.

Крім того, сьогодні в Харківській області з незначною затримкою відкрилися 2 дільниці.

Виборчі дільниці для голосування відкрилися о 8 ранку. Виборці можуть проголосувати до 20:00.

Додамо, що напередодні виборів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков припустив, що за результатами виборів розрив між кандидатами в президенти може досягати всього 1,5-2% і, в такому разі, можливі вуличні безконтрольні акції.

Також 29 грудня 2018 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що МВС не допустить застосування незаконних схем на виборах 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: