На дільницях в Одеській та Донецькій областях сталися бійки

Читать на русском
На одній з виборчих дільниць Київського району Одеси голова виборчої комісії завдав тілесних ушкоджень виборцю.

На одній з виборчих дільниць Київського району Одеси голова виборчої комісії завдав тілесних ушкоджень виборцю.

Про це в неділю, 31 березня, повідомляє прес-служба поліції області, пише «Слово і Діло».

Про побиття до поліції повідомив сам потерпілий.

Порушення під час виборів: куди, кому та за що скаржитисяМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що МВС не допустить застосування незаконних схем на виборах 2019 року. Про виборчі порушення поговорили з експертами.

«До поліції звернувся чоловік із заявою про те, що під час конфлікту з головою виборчої комісії останній наніс йому тілесні ушкодження. Зараз поліція встановлює обставини події. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження)», - йдеться в повідомленні.

Тим часом у Донецькій області поліція перевіряє обставини нанесення тілесних ушкоджень члену виборчої комісії його колегами.

«Як повідомив заявник, колеги із виборчої дільниці завдали йому тілесних ушкоджень і розбили камеру. Потерпілий від госпіталізації відмовився. На місці працюють територіальні слідчі», - йдеться в повідомленні поліції області.

За словами заявника, колеги по виборчкому завдали йому тілесних ушкоджень на дільниці при спробі відеофіксації виборчого процесу в залі голосувань. Під час конфлікту також було пошкоджено камеру. Потерпілий відразу ж викликав медиків та поліцію.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група Великоновосілківського відділку поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею про нанесення легких тілесних ушкоджень (ст.125 Кримінального кодексу України).

Раніше в МВС розповіли про найчастіші порушення під час голосування на виборах президента.

Також у ЦВК оприлюднили перші дані щодо явки виборців станом на 11 ранку 31 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: