СБУ розслідує зникнення документа з держтаємницею з АП

Читать на русском
СБУ розслідує зникнення документа з секретною інформацією про кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро.

СБУ розслідує зникнення документа з секретною інформацією про кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро, який був переданий до Адміністрації Президента в квітні 2015 року.

Про це йдеться в постанові Шевченківського райсуду Києва, пише «Слово і Діло».

«Під час досудового розслідування встановлено, що невстановленими особами була здійснена втрата документа Служби безпеки України № 330 від 01.04.2015, котрий містить державну таємницю, шляхом порушення встановленого законом порядку поводження із зазначеними документами», - сказано в матеріалах справи.

У матеріалах справи повідомляється, що в квітні 2015 року СБУ створила документ №330 «Про наявною інформацією про кандидатів на посаду голови Національного антикорупційного бюро України» (гриф - секретно) і №354 «Про перевірку кандидатів на посаду голови Національного антикорупційного бюро України».

Обидва документи роздрукували в двох примірниках, один із яких передали до Адміністрації президента, а другий долучили до матеріалів СБУ. У грудні 2018 року спецслужба направила до Адміністрації Президента запит про підтвердження наявності документів і отримала відповідь, що документ із вихідним номером №330 від 1 квітня 2015 року в АП не зареєстрований.

СБУ вирішила розслідувати зникнення даного документу і через суд в березні 2019 року одержала доступ до інших оригіналів зазначених документів, що зберігаються в режимному управлінні Служби безпеки України.

Відзначається, що зазначені журнали й другі екземпляри документів можуть бути використані як доказ важливих фактів і обставин, котрі встановлюються під час кримінального провадження, зокрема, причетних до скоєння злочину осіб, а також необхідних для проведення ряду судово-почеркознавчих експертиз.

Раніше в СБУ розповіли про візит Бойка і Медведчука в Москву.

Також нагадаємо, СБУ відновила розслідування щодо Саакашвілі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: