У Кабміні назвали Україну однією з «найжіночніших» країн світу

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр додала, що сьогодні відбувається стрімке збільшення ролі жінок в політиці і бізнесі, постійно зростає кількість жінок-підприємців.

В Україні, в одній із «найжіночніших» країн світу, жінки становлять 55% населення.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з Клубом ділових жінок у Чернівцях, пише «Слово і Діло» в п'ятницю, 29 березня.

Вона зазначила, що представництво жінок у Верховній Раді складає 12%.

Жінки чи чоловіки: хто серед нардепів краще виконує обіцянкиЖінки та чоловіки у Верховній Раді виконують обіцянки на однаковому рівні. Наразі реалізовано по 36 відсотків.

«Відчутною є позитивна тенденція в уряді, де зараз є п'ять жінок. На місцевому рівні, в сільських радах 51% депутатів - жінки», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр додала, що сьогодні відбувається стрімке збільшення ролі жінок в політиці і бізнесі, постійно зростає кількість жінок-підприємців.

«Близько 40% українських підприємців - жінки, а серед малого бізнесу - половина. Істотно менше, ніж жінок серед керівників компаній і підприємств - всього 30%, але динаміка тут позитивна: все більше компаній довіряють жінкам керівництво. Жінки складають більшість у громадських організаціях», - сказалаКлімпуш-Цинцадзе.

Чиновниця також навела приклади заробітної плати серед чоловіків і жінок декількох країн світу. Середня заробітна плата чоловіків в Україні перевищує заробітну плату жінок на 24,4%. За даними Євростату, у всіх країнах ЄС чоловіки на вищих посадах отримують зарплату більшу, ніж жінки. Найбільша різниця - в Угорщині (33,7%), Італії (33,5%), Чехії (29,7%), Словаччині (28,3%), Польщі (27,7%), Австрії (26,9% ), Німеччини (26,8%) і Португалії 25,9%).

Також соціологи з'ясували, які подарунки жінки просили на 8 березня.

Раніше стало відомо, хто очолив рейтинг найвпливовіших жінок світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: