У ЦВК нагадали українцям про «день тиші»

Читать на русском
У суботу, 30 березня, в Україні настає «день тиші», коли забороняються будь-які агітаційні заходи і розміщення рекламних матеріалів.

У суботу, 30 березня, в Україні настає «день тиші», коли забороняються будь-які агітаційні заходи і розміщення рекламних матеріалів.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК в п'ятницю 29 березня, пише «Слово і Діло».

«День тиші» перед виборами: скільки триває, для чого запроваджений та що забороняєУ багатьох країнах скасували день тиші. Наприклад, у Молдові під час останніх парламентських виборів можна було оголошувати результати соцопитувань. Яка ситуація в Україні?

«Шановні кандидати на посаду президента України! Не допускайте порушень і дійте в рамках чинного законодавства. Кожен із вас має відчувати свою відповідальність перед виборцями, які йому довіряють», - сказано в повідомленні.

У ЦВК відзначили, що комісія «буде стояти на захисті кожного голосу і рішуче придушувати будь-які маніпуляції і провокації». У відомстві також запевнили, що «ніякого втручання в роботу Центральної виборчої комісії не буде».

«Ми всі хочемо в ході законного і прозорого виборчого процесу справедливих виборів, вільного і обдуманого голосування і чесних результатів», - додали в Центрвиборчкомі.

Нагадаємо, що до початку голосування в першому турі президентських виборів залишилося два дні. Українці відправляться на виборчі дільниці вже цієї неділі. Офіційні результати виборів першого туру мають повідомити до 10 квітня. 8 березня Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти.

Також в ЦВК розповіли про використання штампів «Вибув» на бюлетенях.

Раніше ЦВК передала додаткові бюлетені для закордонних виборчих дільниць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: